Kerran vuodessa kannattaa huollattaa oma tietokoneesi. Tällöin varmistetaan, että omat tärkeät tietosi pysyvät tallessa. Vaikka huollat itse tai huollatat konettasi, muista siitä huolimatta varmuuskopioida tasaisin väliajoin tiedostosi ulkoiselle medialle. Vuosihuoltosopimus ei sido sinua millään tavalla. Muistutan kerran vuodessa asiasta ja voit aina ilmoittaa, ettet tarvitse huoltoa tänä vuonna. Lisäksi sopimuksen etuihin kuuluu avainasiakaspalvelu, jossa sopimusasiakkaiden muut huoltokutsupyynnöt käsitellään ensisijaisina. 

Perushuoltopaketti sisältää tarkasti valitut toimenpiteet, joilla saadaan tietokoneesi toimintavarmemmaksi ja nopeammaksi. Kerran vuodessa tehtävä huolto maksaa itsensä varmasti takaisin. Ohjelmat, joilla kone huolletaan ovat moninkertaisia testivoittajia. Huolto kestää noin 2-4h koneen nopeudesta riippuen. Lisäksi saat kattavan raportin tehdyistä korjaustoimenpiteistä, huomioista ja suosituksista kirjallisena. Muista pitää Windows ja virustorjuntaohjelmisto päivitettynä ! Säännöllisellä vuosihuollolla pidennät koneesi huoletonta käyttöikä monella vuodella. 

Windows käyttöjärjestelmät


Vuosihuoltopaketissa tehtävät toimenpiteiden pääkohdat: 
- Turhien tiedostojen ja ohjelmien poisto 
- Viruksien, haitta- ja vakoiluohjelmien poisto 
- Windowsin rekisterin puhdistus ja eheytys
- Sovellusten päivitys
- Ajureiden päivitys
- Tietokoneen optimointi
- Prosessorin käyntilämpötilan tarkistus, tarvittaessa puhdistus
- Kovalevyn lämpötilan, S.M.A.R.T statuksen ja kunnon tarkistus
- Kovalevyn defragmentointi
- Windowsin versiopäivityksen asennus USB-tikulta ja muiden päivitysten tarkistus

Apple käyttöjärjestelmät 

Usein paras vaihtoehto on asentaa käyttöjärjestelmä uudelleen. Huollolla pienempi vaikutus käyttöön

***
Jos koneessasi on Win 10 ja se ei täytä Win 11:n minimivaatimuksia, niin siihen voidaan siitä huolimatta asentaa se. Win 10:n tuki loppuu vuoden 2025 lokakuussa. Myös Applen tietokoneisiin voidaan suurimpaan osaan asentaa uusin Sonoma käyttöjärjestelmä.